aktualizováno: 23.12.2022 11:06:02 

R I O S   R O S A L I A

2009
 
Souhrn roku 2009
Po shlédnutí pár stránek jsem došla k závěru, že není špatná rekapitulace roku. Zamyslet se, co se povedlo, nepovedlo a co se dá ještě napravit. Tento rok jsem nehodnodila moc pozitivně, ale co se týče Sári a chovatelské stanice, tak to byl rok úspěšný a radostný.
 
Sára se na jaře zůčastnila svodu, který dopadl velmi dobře -  jen samé klady :) V létě jsme navštívili pár výstav, na kterých se nám vcelku dařilo. Získali jsem Vítěze třídy, Oblastního vítěze, na mezinárodní výstavě i CAC. Sára se zůčastnila  bonitace, ze které má krásný bonitační kód a stala se kandidátkou chovu. Na podzim složila vlohové zkoušky v I. ceně a zkoušky norování v plném počtu. Splnila tak vše potřebné pro zařazení do chovu a stala se chovnou fenou. V prosinci pak proběhlo nakrytí Sáry chovným psem Derickem Magic Seven.
 
V letošním roce také vznikla naše chovatelská stanice a doufáme, že na začátku roku příštího se naplní její poslání - odchov jezevčíků hladkosrstých standard.
 
Během roku jsem se zůčastnili i výcvikového tábora a dvou víkendů v Lučkovicích, které nám přinesli nové znamé a kamarády a také spoustu poznatků, radosti a poučení.
 
Když na to koukám, zase tak hrozný rok to nebyl. Musím k tomu připočíst i první mateřství naší kočky Rozinky, která ho zvládla naprosto předpisově a povedly se jí krásné čtyři holčičky a jeden kocourek. Doufám, že přinášejí tolik radosti a lásky, jako nám přináší Rozinka.
 
Do příštího roku tak budeme vstupovat plni očekávání a touhy zase něco předvést. Sáru bude nejspíš čekat povinost mateřská. Doufáme, že vše proběhne v pořádku a bez komplikací a narodí se kupa zrzavých jezevců, kteří najdou skvělé páníčky a paničky. No a pak Sáru čekají další zkoušky. Letos máme v plánu barvářské, lesní a když to bude Sáru hodně bavit, tak ještě barvářské zkoušky honičů a nějaké klubové zkoušky. Chtěli by jsem se zase podívat do Lučkovic, i když jarní temníny asi nestihneme.
Také nás čekají povinosti v lidské smečce.  Co nevidět se naší kamarádce Zuzance narodí Adélka a mojí sestře Kubík. Čeká nás proto role tetkovská.
A kdo ví, jaké přírůstky nás ještě čekají :) :)
 
 
29.prosince 2009
Rozinka si dnes udělala malý výlet po střeše. Střešním oknem se chtěla podívat, co se děje venku a po namrzlé střeše se svezla až do špičky jalovce, rostoucího u domu, Díky bohu za ten jalovec, jinak by skončila v lepším případě na beténě, v horším napíchnutá na trubce :(  Takhle se zachytila v okapu. Nebýt Sáry, která na ní upozornila štěkáním pod jalovcem, by asi strávila neveselou mrazivou noc v okapu. Takhle se mohla rozeběhnout záchraná akce "Rozinka v okapu" :) Jelikož jsem byly doma jenom samý ženský, bylo dost vtipné už jenom najít tak dlouhý žebřík, který dosáhne až k okapu. Ten se po usilovném hledání našel a moje sestra si zahrála na dobrovolnou hasičku a Rozálii po krátkém souboji servala z okapu. Při slézání už problém nebyl, protože Rozinka se chovala jako úporná skrva - drží a nepustí :D Chvílemi dokonce připomínala lišcí límec. Evidentně byla ráda, že už je zase zpátky na zemi v bezpečí. Holt je to můj mazlík a nemůžu po ní v pěti letech chtít, aby se učila nějaké akrobatické kousky :D Snad jí tenhle výlet stačil a zase se bude držet pěkně doma :)
 
 
23.prosince 2009
Krásné prožití svátků vánočních se spoustou dárků a milých překvapení a do nového roku co nejvíce radosti, pohody, lásky a porozumění vám přejí Magda, Jenda, Sára, Rozinka a zbytek zvířectva :D
 
 
18.prosince 2009
Sára byla opět u Derička. Konalo se překrytí. Vše proběhlo tentokrát bez nejistoty a pod dozorem zkušeného Viktora Veselého, kterému tímto moc děkuje :) Derick i Sára už věděli, co se po nich chce a během pár minut bylo nakryto. Deričkovi píšeme jedničku, že své první krytí zvládnul a doufáme, že z toho bude i pěkná smečka zrzavých jezevců. Jeho majitelce Michaele Fialové děkuje za milý a vstřícný přístup.
 
16.prosince 2009
Dnes jsem byli na krytí Derickem Magic Seven v Dolním Bezděkově, kousíček za Kladnem. V pátek 18.prosince jdeme ještě na překrytí. Cca v polovině ledna 2010 budeme vědět zda se vše zdařilo a jestli budou štěnátka. Musím také poděkovat Zuzce Horáčkové, které mi dělala společnost a řidiče, že se obětovala a podstoupila se mnou krycí cestu :D
 
1. prosince 2009
Sára začal hárat. Jak to tak vypadá, brzo pojedeme na námluvy.
 
30. listopadu 2009
Aktualizace a tvorba webových stránek.
 
27. listopadu 2009
Aktualizace a tvorba webových stránek.
 
 
24. listopadu 2009
Spuštění nového webu....