aktualizováno: 23.12.2022 11:06:02 

R I O S   R O S A L I A

2010

6. listopadu 2010

 

Sári první naháňka. Tak se sny pomalu stávají skutečností a Sára začíná sbírat zkušenosti i na poli pracovní praxe. V sobotu ráno vyrazil páníček do Cvikova a zůčastnil se své první naháňky coby vůdce Sárule. Naháňka se povedla, střelili se čtyři divočáci a Sára prokázala, že je skutečný lovecký pes. S psími kolegi utvořila sehranou skupinu a povedlo se jim zastavit jedno sele :) Páníček si také poprvé vyzkoušel svoje nervy, když se Sára na tři hodinky v zápalu lovu, ztratila z dohledu. Naštěstí se ale shledali ve zdraví. Nabídky na účast na naháňkách se množí, tak doufám, že páníček si dá říct a bude sebe i Sáru tužit v lovecké a myslivecké praxi.

 

 

 

24. října 2010

 

Dnešní den se Sára zůčastnila barvářských zkoušek pořádaných OMS Praha 6 v lokalitě Divoká Šárka - Dívčí skok. Bohužel nám tento den nezačal moc šťastně a my jsme trochu zaspali. Jen tak tak se páníček se Sárou stihli nahlásit. Zkoušek se zúčastnilo šest psů. Sára měla číslo losu 3.

Sára byla ve skupině, kde se jako první dělala barva a následování. To se Sáře moc povedlo. Barvu zvládla za 3, následování za 4. Pak se přesunula do druhé lokality, kde dělala ostatní disciplíny. Bohužel, tady se vést přestalo. Vodění na řemeni zvládla ještě krásně, za 4. Ale odložení nebylo podle jejího gusta a šla nakouknout, co se děje za křovím. Odložení tak měla za 1. No a nahánění? Poté, co dostala vynadáno, rozhodla se být "hodnou holčičkou" a tak se od páníčka moc nevzdalovala a stále kontrolovala, kde je. Takže za 2.

Celkový průběh zkoušek byl ale velmi povedený. Děkujeme rozhodčím a všem, kteří se na nich podílely. Je škoda, že nakonec Sára skončila poslední ve III. ceně. Ruku na srdce, není to jí, ale naší přípravou, která poslední dobou značně pokulhává :( Důležité však je, že Sára je lovecky upotřebitelná a doufejme, že se v myslivosti uplatní.

 

19. října 2010

A je to černé na bílém :) Dnes jsem se konečně dostala k tomu, abych došla na ČMKU a nechala Sáře zapsat do průkazu původu Českého šampióna :)

 

28. - 29.srpna 2010

Na poslední chvíli jsme se rozhodli a Sáru přihlásili na Pohár středočeské pobočky KCHJ, tentokrát pod záštitou OMS Kladno. Jezevčíci soutěžili v lesních zkouškách a norování.

Já jsem si odjela turistovat do Švýcarska a tak vyrazil páníček se Sárou do Kladna sám. A musím přiznat, že mu to šlo velmi dobře. Pravda, trochu zazmatkoval při barvě a Sáru strhl, ale přeci jen to byly jeho první "velké" zkoušky. Ale i tak získala Sára pohár za nejlepší barvu. Bohužel se Sáře vůbec nechtělo chodit v poli a tak dostala ze slídění 2 a spadla do II.ceny.  Přesto jsme velmi rádi. Víme, že Sára na to má a že páníček, jakmile se trošinku otrká bude dobrým vůdcem. Navíc má Sára za sebou první CACTové zkoušky. Konečný výsledek je tedy II.cena s 275 body, nos 3.

 

14. spren - 20.srpna 2010

V tomto týdnu jsem se zúčastnili výcvikového tábora v Lučkovicích, pořádaného CHS Laváre Morávia. Štěpán Horák má za ty roky organizaci výborně zmáknutou :) a tak to byl velmi pohodový týden, plný cvičení, společenských akcí a výborných zážitků.

Naše skupina malých plemen byla skutečně malá :), ale i tak jsme měli co dělat, aby jsme všechno zvládli. Páníček připravoval Sáru na lesní a barvářské zkoušky a já jsem s Amy cvičila poslušnost a zoušela s ní drobné disciplíny jako vlečku, hledání pohozené pernaté a srstnaté zvěře na poli i v lese a zkusily jsme si i první barvu. Výcvik byl skutečně intenzivní. V pátek jsem zkusili i vodní práce. Bohužel ani Amy ani Sáře se voda moc nelíbila. Ani kachna, na kterou na suchu reagovali velmi živě, je nenalákala do vody. V tomto ohledu musíme ještě hodně dohánět.

Pár fotek z výcviku naleznete zde :))

http://selket.rajce.net/Luckovice_2010

 

 

17. červenec 2010

Nečekaný úspěch na Národní výstavě psů v Mladé Boleslavi :D
V sobotu jsem vyrazili s tím, že se tam prostě pojedeme podívat, protože Sára nebyla (podle mého) v nejlepší pracovní kondici. Ale nakonec se ukázalo, že padla panu rozhodčímu do oka a tak jsem si odnesli z třídy pracovní V1, CAC a nakonce jsem v konkurenci uhájili i Národního vítěze :)) Tím Sára splnila podmínky pro udělení titulu Šampión ČR.
Na výstavě jsem taky potkali budoucí manžele Veselé, Zuzku s Viktorem, kteří předváděli něco málo ze své smečky, dva hladkosrsté foxteriéri, tři jezevčíky a ještě bulíka. Měli se tak co ohánět :)) Ale dopadli velmi dobře, v  době, kdy my jsem už razili domů, měli v kapse několik CACů a CAJC :D a v krasojízdě pokračovali :D Mooooc jim gratulujeme!!!!

 

23. červen 2010

Obdržela jsem fotečky další naší odchovankyně Amálky Rios Rosála, nebo-li Maliny :) U paničky se má moc dobře. Malina zlobí a lumpačí, co jí síly stačí, jen aby paničku pořádně zaměstnala :) Děkuji paní Dlouhé za zaslání :)
 
    

 

14. červen 2010

Dnes jsem dostala fotky naší odchovankyně Alfičky Rios Rosália. Více ve fotogalerii. Děkuji panu Lapáčkovi za zaslání :)
 

 

28.května2010

Amy začala přezubovat. První mléčné zoubky jí začali vypadávat :)) Doufám, že všechny stálé zoubky vylezou tak jak mají :)
 

23.května2010

 
Dnes jsem se byli podívat na noře -  Kožova hora (OMS Kladno). Vzali jsem obě holky - Sáru, aby se po štěňatech trochu proběhla :) a Amy, aby taky už něco zažila. Sáře se norování evidentně začala opravdu líbit, do nory vběhla jak drak a hlásila o sto šest. Jak to tak vypadá, tak Sáře se všechno rozleželo v hlavince a poslední dobou je do práce značně zapálená :)) Tak uvidíme, jak dopadnou zkoušky :))
Amy se zatím bavila cupováním šišek a zkoumáním okolí. Nakonec vyřerpáním usla na klíně.
 

10.května2010

 
O víkendu jsem se zúčastnili výcvikové akce přípravy na barvářské zkoušky pod záštitou Středočeské pobočky Klubu chovatelů jezevčíků. Řádně vycvičit se nás pokoušeli: Kateřina Benediktová a Petr Kalaš a zdatně jim při tom pomáhala Blanka Floriánová :)) Akce se konala v Březině na zámečku.
A akce to byla opravdu velmi povedená. Usmálo se na náš štěstí a připravilo pro náš nádherné počasí. Počet účastníků byl komorní a tak výcvik byl velmi intenzivní. S organizací, prostotem, ubytováním, jídlem, honitbou, intstruktory i vycvičovanými, no prostě se vším největší spokojenost. Jsem velmi ráda, že jsem se o této akci dozvěděla a hlavně, že jsme se jí zůčastnili. Velmi se těšíme na další přípravný víkend.
A tady je pár foteček :)) selket.rajce.net/Vycik_BZ_Brezine_8.-9.5.2010 
 
 

 

!!! Ztratil se Anubis Vives Bohemia !!!

Prosíme o jakoukoli informaci. V únoru se v okolí Mimoně (okres Česká Lípa) ztratil roční pejsek foxteriera hladkosrstého, t.č. 34893. Pejsek je trikolorní, s nepravidelnou lysinou na černé hlavě. Budeme rádi za jakékoli informace. Informace prosím zasílejte nebo volejte na tyto kontakty:

www.vivesbohemia.cz

  Viktor Veselý               
Tel: +420 312523259
 Mobil: +420 724524458
 E-mail:
rotkivylesev@seznam.cz

 Zuzana Čechová
Tel: +420 235322689
Mobil: +420 777717271
E-mail:
mok.algeron@seznam.cz

                    

            Anubis Vives Bohemia ještě jako štěně.

 


Příprava na barvářské zkoušky - víkendové soustředění - pod záštitou Středočeské pobočky KCHJ

více info na

 malydrson.webnode.cz/products/intenzivni-vikendove-vycvikove-pobyty-porada-stredoceska-pobocka-kchj-cr/

Intenzivní víkendové výcvikové pobyty - Středočeská pobočka KCHJ  ČR


·         07.-09.5.2010 - příprava na barvářské zkoušky 

Pobytu se může účastnit pouze omezený počet psů (max. 12) tak, aby byl zajištěn dostatečný časový prostor pro jednotlivé pejsky. Počet osob není omezen.

Místo konání: zámek Březina, výcvik bude probíhat v přilehlé honitbě Zdeňka Sternberga, celodenní stravování a ubytování zajištěno přímo na zámku.

Za pobočku: Kateřina Benediktová a Petr Kalaš


 

6.května2010

 
Dnes dávali na ČT2 v 16,40 Tisíc let české myslivosti s velmi pěknou reportáží o Jezevčících :))
 

3.května2010

 
Amynka nám pěkně roste, dlouhá je jak týden před výplatou, s papáním nemá absolutně žádné problémy. Na konci května navštívíme poprvé cvičák, no vlastně psí školku a budeme socializovat. Také musíme zapracovat na venčení, stále nám to nějak nejde :( , přesněji řečeno, Amynce je jedno, kde si zrovna přidřepne , jestli to je doma nebo venku (kromě pelíšku, zase takový prasátko neni).
!!!!!!!!!
Nejdůležitější novinkou je, že nám do rodiny přibyl nový drobeček. Jmenuje se Kubík, narodil se v neděli  2.května v 19.00, měří 52 cm a váží 3,5 kg. No jo je to tak. Už je ze mě teta :D a naše holky tak budou mít super partnera na zlobení (no pravda, tak za dva tři roky) :D
 

21. dubna2010

 
Poslední štěňátko odešlo se svým novým majitel. Tentokráte až na Moravu k Třebíči. Doufám, že se nám noví majitelé ozvou, jak naši odchovanci prospívají nebo že se potkáme na nějaké výstavě nebo zkouškách. Mě teď čeká celý kolotoč znovu. Vychovat z Amy kultivovanou jezevčí dámu, který ví, co se sluší mezi lidmi a přitom se dokáže naplno projevit v lese při práci. Se Sárou nás letos čekají barvářské a lesní zkoušky a konečně snad začneme s aportem :)) Sára to ještě neví, ale také s ní chci na jednu dvě výstavy, potřebujeme ještě jednoho CACe na Šampióna.
Tento rok se chceme zůčastit zase nějaký výcvikových akcí, protože se máme ještě mnoho co učit :)
 

15. dubna2010

 
Přidány nové fotografie Madlenky - sekce Fotogalerie, podsekce Koťata v novém domově.
 

12. dubna2010

 
KONEČNĚ nové fotografie štěňátek ve Fotogalerii !!!! Aktualizace Další členové. Vše o štěňatech přesunuto do sekce Odchovy.

 

10. dubna2010

 
Dvě štěňátka už jsou v nových domovech. 

8. dubna2010

 
Jak to tak vypadá, všechny naše štěňátak už jsou zamluvená. Dvě holčiny půjdou tento víkend do nových domovů.
 

6. dubna2010

 
Tak se nám to blíží. Brzo brzičko se už začnou štěňátka rozcházet do nových domovů. Amálka (fialová) se vydá do Prahy, Alfa (žlutá) pojede k Želivce, Amy (oranžová) zůstane doma :)) a bude jen a jen moje :D Ještě najít hodného a milujícího páníčka pro Astu (bílou). Snad se nám to povede a i ona se vydá do světa dělat radost.

 

 

28.března2010

 
Fenečka Asta (bílá) je stále volná. Největší raubíř, ukecánek a zlatíčko. Prostě mazel největší.
 
 
15.března2010
 
Štěňata už začaly dělat první výpady do okolí, Fialová už se naučila vylézat z ohrádky. Oranžová a Žlutá už v celku slušně papají z misky, Bílá má stále více kaše v kožichu než v bříšku, ale zato je nejvíc slyšet - stále si něco brumlá pod fousy :D Brzy dodám nová fota.
 
 
9.března2010
 
První zoubky jsou venku :) Mamina Sára se pomalu začíná učit holky samostatnosti. Protože jinak by ji snad ty mimina vysály :) Navíc se holky musí trénovat v chození, zatím je to moc nebaví. Raději se stále válí v pelchu a čekají na létající holuby :D
Štěňata mají za sebou první stříhání drápků. Nejpohodověji to snášela Žlutá, nejukecanější u toho byla Bílá.
Žluté už se povedlo udělat si výlet za potravou :D Když jsem krmila maminu, Žlutá se vzbudila a dožadovala se krmení. Když si k ní mamina nepřišla lehnout do pelechu a sobecky dál do sebe tlačila granule s masem ve vývaru, rozhodla se, že když nepůjde máma k ní, musí holt ona za mámou. Vykulila se z pelechu, pracně se doškrábala k mamině a vítězoslavně se zavěsila na cecík :)) Teprve teď nastala ta správná legrace, protože takové akrobatické kousky se jen tak nevidí :D
 
4.března2010
 
Tak se holkám pomalu ale jistě prořezávají zoubky. Už jsou pěkně viditelné a o víkendu by první zub mohl spatřit světlo světa :)) Chudák Sárinka :o(
 
1.března2010
 
Dnes ráno už všechny holky koukaly :)) Některé sice stále trochu připomínají číňánky, ale do zítřka už budou mít kukadla jak zrcadla :D
Nové fotky ve Fotogalerii - Štěňata.
 
 
27.února 2010
 
Tak první štěně už začíná otvírat očko :)) Oranžová už kouká na půl oka, tak se těším na zítřek :D
 
26.února 2010
 
Štěňátka se mají čile k světu. Fialová a oranžová už dělají výpravy mimo pelíšek, i když se jim očka ještě neotevřela a ouška se teprve začínají pomalu otvírat :)) Nechci vidět, co budou dělat, až budou pořádně chodit, vidět a slyšet!
 
 
22.února 2010
 
První dvě štěňata překročila váhu 500g :)) Máme z nich radost. Je vidět, že nejsou líné se najíst :))
 
21.února 2010
 
Přírůstky štěňat jsou utěšené :) Pomalu ale jistě se blíží k dvojnásobku porodní váhy. Také už mají jména - Alfa, Amálka, Amy, Asta - ale zatím nejsou přiřazeny k jednotlivým štěňatům. Ještě je na to čas, než přijdou tetovací čísla a než aspoň trošku víc projeví povahu - až začnou chodit a pořádně řádit :D Ale už teď vím, že to budou velká zlatíčka, která budou své nové páníčky milovat z celého svého velkého jezevčího srdíčka.
 
19.února 2010
 
Štěňátka nám pěkně rostou. Nové fotky v sekci Fotografie - Štěňata. Také jsem dala nové fotky Ferdy a Ferdy  a Želvy do jejich sekce a ještě nějaké fotečky do dalších podsekcí ve Fotografii.
 
 
16.února 2010
 
Dnes se nám narodily čtyři krásné jezevčí princezny :)) Podrobnosti najdete v rubrice Štěňata.
Zájemci mě mohou kontaktovat na telefonu 724 51 11 52 nebo na mailu jezevcik@riosrosalia.cz
Podrobné informace o rodičích vrhu jsou v sekci Štěňata - Plánové krytí.
 
Porod jsem čekala už v pondělí, ale Sárinka si dala na čas. První voda ji odešla dnes kolem páté ráno. První holčička "spatřila" světlo světa v půl osmé (obrazně řečeno). Dala Sáře pěkně zabrat. Ze všech štěňat je největší, váží 286 g. Druhá holčina přišla na svět za půl hodiny. Pak si Sára dala pauzu. Další slečna se tak narodila v devět a poslední princezna chvilinku před desátou. Od té doby se všechny statečně perou o cecík, jak kdyby Sára měla jen jeden. A ještě k tomu o ten nejmenší :)
Plíce mají dobrá, pískají a kníkají, co to jen jde. No a podle toho, jak se mamče honily v bříšku, jak otevřou očka, tak to budou pěkný rarášci :D
 
 
10.února 2010
 
Sárinka se  nám pěkně kulatí :)) Když odpočívá a štěňata jsou vzhůru, je vidět, jak se vesele melou. Do termínu porodu nám zbývá 7 dní. Budoucí mamina je v dobré náladě a stále hledá něco k snědku. Na porodní pelíšek si zvykla a spokojeně do něho chodí spát. Porodní pelíšek se moc líbí i naší Rozince. Já jí snad budu muset sehnat kocoura :D, aby si to mateřství ještě jednou užila :D
 
 
 
1. února 2010
 
Dnes jsem byli se Sárou na dalším sonu, podívat se, jak jsou na tom štěnátka se srdíčky. Většina štěnat sebou pěkně mlela, ale podle vyšetření mají srdíčka jak zvon :D Jak to tak vypadá, můžeme se těšit na víc jak 4 mimča. Budoucí mamima je zdravá, žravá a jen se nudí. Však ona bude ještě s láskou vzpomínat, jak se nudila, pokud bude nadílka větší než jakou čekáme. Připojuji fotečky ze sona. Nic moc na nich vidět není, protože jak jsem chtěla fotit, tak mimina začali předvádět olympiádu :D Doufám, že budou takhle čiperný, až přijdou na svět.
  
 
 
29. ledna 2010
Sárinka se nám začíná pomalu kulatit. Doufám, že se mi podaří dát na stránky nové fotky. Budoucí mamina je zdravá a velmi při chuti. Pomalu ji začínáme říkat otesánek. V pondělí jdeme na kontrolu k panu veterináři, poslechnout si srdíčka mimin. Doufám, že nevyvstane žádný problém.
 
 
13. ledna 2010
 
Dnes ráno jsem měla v poště krýsný email. Ozvala se mi majitelka posledního kotěte, o kterém jsem zatím nic nevěděla. Monika byla svatební dar. Monička, nyní Číča, se má moc dobře, je v milující rodině a dělá svým páníčkům radost. Moc děkujeme za infomace.
 
12. ledna 2010
 
Březost Sári potvrzena!!!Narození štěnátek očekáváme kolem 17. února 2010. Předpokládaný odběr štěnátek je polovina dubna. Zájemci mě mohou kontaktovat na mailu jezevcik@riosrosalia.cz nebo na tel. 724511152.
 
4. ledna 2010
 
Aktualizace stránek a dodělávky některých nedodělků :D, ale jen některých :D
 
Pro přehlednější úpravu sekce lze obsah rozdělit do textových "bloků". Bloky lze libovolně vytvářet, mazat a jejich úpravu zahájíte dvojitým poklepáním tlačítkem myši. Textový editor se vždy spustí pouze pro vybraný blok. Jak editor pracuje naleznete ve videoukázce.

Základní tipy:

  • Používejte často nové bloky.
  • ENTER = nový odstavec.
  • SHIFT+ENTER = nový řádek.
  • Obrázek je nejprve třeba nahrát na server přes Vložit obrázek a Správce souborů.
  • Obsah z Wordu vždy přenášejte přes Vložit z Wordu.
  • NEpoužívejte mezerník pro zarovnávání objektů.

Webová stránka byla vytvořena pomocí on-line webgenerátoru WebSnadno.cz