aktualizováno: 23.12.2022 11:06:02 

R I O S   R O S A L I A

2015

Sobota 5.září 2015

Dostala jsem fotečky Daisy Rios Rosalia, alias Katynky, která má nový domov v Sokolově. Roste jako z vody a užívá si v milující rodině :o)

 

  

Čtvrtek 23.července 2015

 

Štěňátka od Campari Lady Rios Rosalia (chovatelská stanice Molto Lungo) jsou již všechny u nových páníčků. Brzy se do nového domova rozeběhne i fenka Daisy Rios Rosalia od Rio Sáry z Mařenické fořtovny. Zbylé dvě fenky (Dorka a Divá Bára, alias Babů, zůstanou v rodném pelechu :o)

 

Čtvrtek 2.července 2015

 

V chovatelské stanici Molto Lungo pana Večeřáka ze Štramberka (Tel : 777 790 513, e-mail : vecerak@almapneu.cz, camparilady@seznam.cz) je stále volný poslední červený pejsek ze spojení dvou výstavně i pracovně velmi úspěšných rodičů.

Matka: Campari Lady Rios Rosalia ( zkoušky: 2x CACT, ZV I.c.(175), LZ I.c.(268), Beskydský pohár v dosledech - BZH I.c.(201) + BZ II.c.(81), Karvinský pohár v dosledech - BZH I.c.(204) + BZ I.c.(112), ZN (84), ochota 4, hlas 4,4, nos 4,3, barva 4,4,3, stopa 4, výstavy: V1,CAJC,BOJ,BOB,V2, V1,CAC,KV,BOB)

Otec: Bily z Moravského vikýře (zkoušky: CACT SK, Norník, ZV I.c. (184), LZ I.c.(241), BZ I.c.(120), KBL I.H/II.H (64/56), MFV - BL I.V/I.H (72/64), vyhaněč, hlasič, SZVP II.c.(64), MSBL II.H/I.H. (56/64) hlasič, MSBLJ I.V./II.H.(72/56) vyhaněč, hlasič, ostrost 4,4,3,3,2,3,2,2, hlas 4,4, nos 4,4, barva 4,4 , výstavy: Šampion CZ, SK, Oblastní vítěz, Krajský vítěz, Vítěz třídy, 2x r.CACIB, CC WUT, VN     

Pro štěňátko se hledá nový majitel se zájmem o myslivost (nebo ochotou se začít zabývat mysliveckou kynologií). Pejsek je velmi temperamentní a projevuje se velmi vlohově pro loveckou upotřebitelnost. Jelikož se jedná o nejnadějnější štěně z vrhu, chovatel by rád, aby se pejsek ukázal na alespoň pár výstavách. Je samozřejmostí, že pejsek půjde to těch nejlepších podmínek, laskavé a milující péče a bude členem rodiny.

Na fotografii je to štěně druhé od shora (modrý obojek) - Ampér Molto Lungo.

 


 
 

 

 

Neděle 21.června 2015

 

S velkým zármutkem a s obrovskou bolestí v srdci oznamuji svým kamarádům, přátelům a příznivcům, že včera, v sobotu 20.června 2015 po druhé hodině odpolední, zemřela moje Amy. Do porodu jí zbýval týden. Amy prodělala v úterý 16.června operaci žaludku a střeva - z důvodu ucpání - sežrala silonovou podkolenku. Bohužel rekonvalescence neprobíhala podle očekávání, Amy začala mít oběhové problémy. Plody začaly odumírat. Dva mrtvé porodila. Celkový kolaps oběhového systému pak nastal v sobotu.

 

Úterý 9.června 2015

Tak a je to tady. Sárince se narodila tři štěňátka - všechno holčičky :o) Zatím to vypadá, že jsou všechny již zamluvené. Fotografie dodáme co nejdříve.

 

Středa 28.května 2015

Milá Amy je tajnůstkářka. Ještě, že jsme šly na druhý ultrazvuk. Paní doktorka objevila dvě štěňátka. Březost je tak potvrzena a začátkem července se můžeme těšit na vrh E.

 

Sobota 16.května 2015

 

Na Moravě ve Štramberku, v chovatlské stanici Molto Lungo, se našemu odchovánku - Campari Lady Rios Rosalia - narodilo v neděli 10. května 2015 pět krásných štěňátek - červené barvy s příměsí černé. Dvě fenky a tři psi. Dva pejskové stále ještě hledají své majitele. Více ingo na www.moltolungo.cz

           

 

Pondělí 11.května 2015

Byla potvrzena březost fenky Rio Sáry z Mařenické fořtovny. Štěňátka by se měla narodit do poloviny června 2015. Těšíme se na hromadu zrzavých mravenců :o)

 

Sobota 25.dubna 2015

 

Po zvážení všech pro a proti jsem se rozhodla, že Amy nakryji. Začátkem minulého týdny začala hárat a tak jsem se rozhodla, že letos budou letní vrhy. Dnes jsme vyrazili k Plzni za černopáleným psem Argonautem Goldiana paní Ireny Vyzrálové. Je to moc krásný a šikovný pes. Moc se mi líbí jeho klidná, vstřícná, kamarádská povaha a jeho jezevčíkovská chytrost. Není to žádný rabiát, na vše jde s rozmyslem. Přitom je to výborní norník, má rád vodu a výborně pracuje nosem. Byla jsem překvapená, jaký je to něžný milovník, narozdíl od Amy, které se namouvání vůbec nelíbilo. Vše se povedlo, nakrytí nakonec proběhlo celkem rychle a když bylo po všem, byla Amy ochotná tolerovat Argonauta a už po něm nešňapala :o)

V půlce května se uvidí, jestli se "akce" zdařila a zda budeme mít končem června další štěňátka - vrh E.

 

 

 

Středa 22.dubna 2015

 

Přišla nám fotečka z Moravy budoucí maminy Campary Lady Rios Rosalia. Její termín se pomalu blíží. Kolem 10.května by měl přijít její čas. Lady se začíná pěkně kulatit. Myslím, že na svět přivede pěknou nadílku. Přejeme jí tak klidný a rozmazlovací zbytek březosti a rychlý a bezproblémový porod.

Více info na www.moltolungo.cz

 

Úterý 7.dubna 2015

 

Dostali jsme pěknou zprávu z Moravy. Náš odchovánek - fenka Campari Lady Rios Rosalia - čeká štěňátka! Otcem jejích štěňátek je nepříbuzný pes Billy z Moravského vikýře. Štěnátka tak budou mít koeficient příbuznosti 0% (Wrightův koeficient). Očekáváme výstavně i pracovně velmi nadějné jedince v barvě červená, červená s příměsí, černá s pálením. Pro bližší informace můžete kontaktovat majitele Ladynky - pana Radima Večeřáka z Hornychovic - webové stránky www.moltolungo.cz

     

 

Neděle 5.dubna 2015

 

Boží hod velikonoční byl ve znamení psích námluv. Sára (Rio Sára z Mařenické fořtovny) byla u svého ženicha Ferdy (Eron z Tanaborku). Po krátkých hrátkách a dovádění vše proběhlo tak jak má. Ferda je již zkušený plemeník, v loňské roce se mu narodilo 18 potomků a v letošním roce je Sára jeho třetí nevěsta. Na konci dubna proběhne potvrzení březosti. Doufejme, že se snad na začátku června dočkáme vrhu D.

Koeficient příbuznosti (Wrightův koeficient) je 3.71%.

 

 

 

Středa 25.března 2015

 

Dnes jsem dostala zprávu, že začala hárat Rio Sára z Mařenické fořtovny. Zájemce, kteří už se Jendovi Hoškovi ozývají, že mají o štěně zájem, proto můžeme potěšit.

O Velikonocích s největší pravděpodobností proběhne krytí a budeme doufat, že se vše zadaří a v první polovině června spatří světlo světa vrh D Rios Rosalia. Držte nám palce!

Jako krycího psa jsme nakonec vybrali Erona z Tanaborku. Pěkného psa s přátelskou povahou a loveckými vlohami. Objevila jsem ho na výstavě v Litoměřicích*, kde mi padl do oka. V té době ještě nebyl uchovněný a tak jsem doufala, že majitelé vše dotáhnou zdárně do konce. Moje přání se splnilo a když jsem zjistila, že pes žije dokonce ve stejném městě jako moji rodiče, bylo rozhodnuto. Loni na podzim se na psa zajel podívat i Jenda Hošek se Sárinkou (ať ví, do čeho leze :o) ) - Eron se jim oběma líbil. Jelikož Jenda má známé všude i mezi Českolipskými myslivci - od nich zjistil, že pomáhali Eronovi ve výcviku a že je to moc šikovný pes. Někteří dokonce projevili zájem o toto spojení a možná se i někdo rozhoupe pro případné štěně.

Pokud se krytí povede, očekáváme exteriérově i pracovně šikovná štěňátka s přátelskou povahou.

 

*Tam se mi přihodila vtipná situace. Erona jsem zahlédla v areálu výstaviště v Litoměřicích a opravdu moc se mi líbil. Dohnala jsem proto paní majitelku a zeptala jsem se jí, co je to za psa. Naprosto blbou otázkou jsem paní majitelku natolik konsternovala, že nejdříve nebyla schopná dopovědět a po chvilce lapání dechu odpověděla: "To je přeci JEZEVČÍK!!!!!!!!!" Teprve pak mi došlo :D Místo, abych se zeptala, jak se pes jmenuje, nebo z jaké je chovatelské stanice, zeptala jsem se na to, CO to je. Paní si asi v prní chvíli musela myslet, že jsem úplně blbá :D Nakonec jsme si to vyjasnily a zasmály se. Paní majitelka byla nakonec ráda, že její mladý krasavec už má zájemkyni o krytí.

 

 

 

Neděle 8.března 2015

 

Dnes byla nakrytá naše odchovaná fenka Campari Lady Rios Rosalia. Její majitel pan Večeřák z Hornychovic vybral jako krycího psa kvalitního plemeníka černopáleného psa s titulem Norník a Šampion ČR Bilyho z Moravského vikýře. Přibližně za měsíc se uvidí, zda se krytí povedlo a jestli se naše Amy stane babičkou :o)

Z tohoto spojení by se mohli narodit štěňátka v barvě červená, červená s příměsí černé a černá s pálením.

Exteriér i pracovní vlohy po obou rodičích slibují velmi nadějné jedince  a já se moc těším, co se z tohoto spojení vyklube!

Začátkem května by se tak na Moravě mohl narodit Ladynky vrh A.

 

 

 

 

 

Pondělí 2.února 2015

 

Dnes to jsou dva roky, co na svět přišel druhý vrh mojí chovatelské stanice - "B" Rios Rosalia.

Přeji svým odchovánků a jejich majitelům mnoho krásných společných zážitků, spoustu radosti, pevné zdraví, stále dobrou náladu a neustálé nové rošťárny.