aktualizováno: 23.12.2022 11:06:02 

R I O S   R O S A L I A

2017

Pátek 5.ledna 2018

Dnes dopoledne se Elvis Rios Rosalia vydal se svým novým páníčkem do Znojma. Elvis vyplní mezeru po malém knírači, který odešel za Duchový most o Vánocích. Doufám, že Elvis bude rozdávat spoustu radosti a nadělá jen malinko starostí.

Sobota 25.listopadu 2017

Naše modroočko Emilkna odcestovala na Slovensko. Doufám, že bude novým majitelů dělat samou radost. 

Pátek 20.října 2017

Máme volnou poslední fenku Emilku. Emilka je velmi aktvní, nebojácná a pěkný rarach. Zároveň je ale mazlivá a ráda uvítá odpočiněk v náručí. Fenka má jedno oko ze 3/4 modré (ve standardu je u tygrovaných jedinců modré oko tolerováno, pokud je tygrovaná i hlava). Hledáme úžasné páníčky pro tuto temperamentní slečnu, kteří by jí dali bezpečný domov, spoustu aktivit a kteří by s ní klidně i nějakou tu výstavu zkusily, ale není to pro ně priorita.

V případě vážného zájmu mě kontaktujte: Magda Laksarová tel. 724 51 11 52, email: jezevcik@riosrosalia.cz

Středa 20.září 2017

Štěňátkům budou v pátek čtyři týdny, mají za sebou druhé stříhání drápků, čeká je druhé odčervení a první návštěvy budoucích páníčků. Začínají baštit kašičky a první pokusy dopadly celkem úspěšně. Mají velkou radost z pobytu mimo pelech. Zato jejich mamina už tolik nemá radost z jejich zoubků :) a stále častěji vyhledává klidná místa mimo jejich dosah, např. v posteli. A provedla jsem aktualizaci fotogalerie Éček.

Pátek 1.září 2017

Štěňátkům je jeden týden. Bohužel 27. srpna jsem našla v pelechu jednu fenku mrtvou. Buď ji Bety v noci zalehla nebo byla nalokaná plodové vody. Je to škoda, ale nedá se nic dělat. Nejmenší princeznu jsem musela začít trochu přikrmovat, aby dostala sílu prodrat se mezi ostatními otesánky k Betyně mléku. Zatím to vypadá nadějně, sice to asi bude prcek, ale touhu žít v sobě teda má. Nejukecanější jsou kluci, ty jak nemají přísun mléka, pořádně se vztekají :)

Pátek 25.srpna 2017

Brzo ráno se narodilo 6 štěňátek, 2 psi, 4 feny. Kromě jednoho psa, který je hnědý s pálením, jsou všechny štěňata hnědá tygrovaná. Bety zvládla porod za 4 hodiny a je vzorná mamina.

Sobota 19.srpna 2017

Koncem června jsem nakryla fenku trpasličího jezevčíka Alfabeta Vives Bohemia psem Nugget Tergy. Krytí se zdařilo a do konce srpna tak očekávám vrh E. 

Otec vrhu Nugget Tergy                                               Bety před porodem

    

Neděle 11.června 2017

Dnes se na Kluvové výstavě jezevčíků v Praze povedla bonitace hladkosrsté standardní fenky Dorky Rios Rosalia (majitel Jan Hošek). Dorka má bonitační kód 0a/Z2TO7P5/5.