aktualizováno: 23.12.2022 11:06:02 

R I O S   R O S A L I A

2016

Pátek 1.července 2016

V úterý 28.června byl špringr španěl Kerry King Bohemia Jewellery na rengenech dysplazie kyčelních koubů. Dnes dorazily velmi potěšující výsledky - bez příznaků dysplazie kyčelního kloubu (HD A/A)!

Sobota 28. května 2016

Dnešní dopoledne bylo opět ve znamení výstavy. Tentokrát jsme vyrazili do Litoměřic na mezinárodní výstavu a to ve složení Kerry King Bohemia Jewellery s páníčkem Járou, Dorka Rios Rosalia s páníčkem Jendou a moje maličkost. A bylo to dopoledne úšpěšné. Kerry pod vedením své chovatelky Petry Golinovské vyběhal ve třídě pracovní i přes svou velmi blahobytnou kondici V 1! A mě se povedlo předvést Dorku také velmi solidně - polskému panu rozhodčímu Adamu Ostrowskému se líbila a tak vyběhala ve třídě mladých V1 CAJC navíc s krásným posudkem.

Kerry ve výstavním postoji

Dorka s medailí za CAJC

 

Sobota 30. dubna 2016

Sobotní dopoledne patřilo výstavní premiéře Dorky Rios Rosalia. Páníček Jenda ji sice do pražských Letňan vyvezl, ale do kruhu nechtěl a tak jsem Dorku předvedla já. Je to šikovná holčina. Zvládla vše na jedničku. Ve třídě mladých byly pouze dvě. Vtipné je, že druhá fenka byla Dorky sestřenice Juliana z Mařenické fořtovny. Dorka si vyběhala Výbornou 2. Přeci jen sestřenka byla o něco mohutnější kostry a sytější barvy. Další výstava čeká Dorku na konci května v Litoměřicích, tak uvidíme, jak dopadne tam.

 

Také jsem dostali zprávy od Daisy Rios Rosalia z Mostu. Daisy se zúčastnila svodu a byla posuzovatelem panem Petrem Bubou vychválenena do nebe :) Majitele to natolik potěšilo, že Daisy (alias Katy) přihlásili na Karlovarskou krajskou výstavu, Národní výstavu do Mladé Boleslavy a na Klubuvou výstavu jezevčíků v Nepřevázce. Jsem moc potěšena, že se holky tak vyvedli.

Svod Daisy Rios Rosalia - 30.4.2016 ze Sokolova - Statek Bernard rozhodčí Petr Buba. Typická, jednobarevná fena, kostra střední, chrup úplný, skus nůžkový na hraně, srst nadprůměrná, povaha temperamentní, barva oka tmavá, ucho normální, čenich normální.

  

  

 

Sobota 2. dubna 2016

Dnes se Dorka Rios Rosalia se svou paničkou Zdeňkou zúčastnila svodu loveckých psů v Žilině u Kladna, který pořádal OMS Kladno. Hodnocení bylo od pana Petra Buby pěkné, jen s připomínkou na drobnou kostru - Dorka je takový špageťák.

 

 

Začátek roku 2016

Jelikož se mi 1.12.2015 narodila dcerka Maruška, budu se tento rok více věnovat rodině.

Na kynologické akce proto budu vysílat pověřené osoby.

Špringršpaněl Kerry by se letos měl ukázat na výstavě a pokud možno "utrpět výbornou", jak říká jeho páníček Jaroslav Svoboda. Kerry by letos měl ještě složit alespoň dvoje zkoušky. Snad se zadaří a z Kerryho se stane chovný pes.

​Mladá fenka Dorka Rios Rosalia se poprvé předvede na výstavách, pokusíme se o bonitaci a páníček Jan Hošek ji předvede na třech zkouškách (vlohy, zkouška nováčků, barvářské zkoušky). Snad se nám ji letos také podaří uchovnit.

​Nedávno jsem také dostala zprávu od paničky Bambiho (Bumblebee Rios Rosalia - trpasličí jezevčík), který se má výborně, spokojeně si žije v Praze se svojí kamarádkou z útulku Beruškou.